Yeah, je bent ten huwelijk gevraagd! Je gaat los op Pinterest opzoek naar mooie plaatjes en ideeën voor jullie mooiste dag. Er valt heel veel te kiezen van jurk tot bedankje van knalfeest tot de trouwceremonie.

‘De trouwceremonie?’, hoor ik je denken. ‘Dat is toch gewoon een standaard verhaal op het gemeentehuis?’ Nou mooi niet als het aan Liefdevieren ligt. Het ja woord mag op een onvergetelijke manier gevierd worden. Want laten we wel wezen dáár draait het die dag tenslotte écht om!

Er is niks mis met een trouwambtenaar toegewezen krijgen van je gemeente en op het gemeentehuis jullie huwelijksceremonie houden. Misschien kunnen jullie zelfs wel aangeven door welke trouwambtenaar van de gemeente jullie het liefst getrouwd willen worden.

Maar wist je dat er veel meer mogelijk is? Vaak zijn er in de gemeente wel een aantal mooie trouwlocaties buiten het gemeentehuis. Bijvoorbeeld een fort, een molen of een mooie plek aan het water. Soms is zelfs de hele gemeente benoemd tot ‘huis der gemeente’, zoals dat zo mooi heet, en kunnen jullie zelfs in jullie eigen achtertuin voor de wet trouwen. Veel meer dan anders kunnen jullie de sfeer creëren die bij jullie past; uniek en persoonlijk.

Buiten een trouwambtenaar van je gemeente kunnen jullie ook kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Iemand waar jullie kennis mee kunnen maken om te kijken of die persoon wel echt bij jullie past. In wie jullie het vertrouwen hebben dat jullie lovestory met liefde en passie verteld zal worden. En vooral veel tijd en persoonlijke aandacht voor jullie heeft en jullie helpt om jullie ceremonie extra bijzonder te maken.

Dit kan op veel verschillende manieren. Denk aan een mooi ritueel, aan gastsprekers zoals een dierbaar familielid of goede vriend. Met live muziek, omdat muziek verteld wat je met woorden niet kunt zeggen.

En nog heel veel meer, want de liefde verdient het om groots gevierd te worden!

Feestelijke groet,

Annet

Zelfstandig trouwambtenaar

Gastblog geschreven door Annet van Gelder

Het profiel van Annet van Gelder op AlleTrouwambtenaren.nl

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!