Ben je op zoek naar een trouwambtenaar of ceremoniespreker in de gemeente Vlaardingen omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Vlaardingen is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Vlaardingen?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Vlaardingen?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Vlaardingen?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Vlaardingen
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Vlaardingen)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Vlaardingen
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Vlaardingen

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Vlaardingen worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Vlaardingen te komen:

 • Standaard: via de gemeente Vlaardingen een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Vlaardingen. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

Tussendoortje: een ceremoniespreker in Vlaardingen

Wellicht raak je in de war door de termen ceremoniespreker en trouwambtenaar (en ceremoniemeester). We leggen ze graag uit, zodat je weet wie je precies inhuurt voor wat 🙂 Een ceremoniespreker is immers iets anders dan een BABS, of kan dat in elk geval zijn. Een zelfstandige trouwambtenaar is vrijwel altijd ook de ceremoniespreker, hoewel hij of zij ook anderen tijdens de ceremonie aan het woord kan laten. Denk bijvoorbeeld aan de ouders van het bruidspaar of de getuigen of een gezamelijke vriend(in). Maar daarnaast is de trouwambtenaar ook officieel bij machte om het huwelijk te sluiten. Een ceremoniespreker zal ook de gehele ceremonie voor zijn of haar rekening houden (wederom met ruimte voor andere personen om ook te spreken), maar heeft niet de bevoegdheid om een officieel huwelijk te sluiten en zal dit stukje dus moeten overlaten aan een officiële zelfstandig trouwambtenaar of een trouwambtenaar van de gemeente (tenzij het bruidspaar al eerder officieel op het stadhuis zijn getrouwd). De ceremoniemeester ten slotte, is meer een 'regelneef' of 'regeltante', zoals een weddingplanner dat ook doet. Hoewel de ceremoniemeester ook een groter gedeelte van de ceremonie voor zijn of haar rekening kan nemen bestaat de rol van de ceremoniemeester er vaak uit om de ceremonie te openen en af te sluiten, praktische zaken met de gasten te delen ("gelieve na de ceremonie geen rij te vormen, het bruidspaar komt vanzelf bij u langs", etc) en contact te hebben met de verschillende leveranciers rond de ceremonie (denk aan de bar, artiesten of muzikanten, fotograaf of videograaf, locatiemanager, etc.)

 

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Vlaardingen

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Vlaardingen is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Vlaardingen

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren en ceremoniesprekers die in de regio Vlaardingen woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Zuid-Holland kan je in dit artikel vinden.

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Vlaardingen? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Vlaardingen in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Vlaardingen verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Vlaardingen te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Vlaardingen en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Vlaardingen benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Vlaardingen

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen (de gemeente Vlaardingen lijkt dat ook te doen):

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.) > helaas niet mogelijk

De gemeente Vlaardingen meld:

 • Eenmalige benoeming tot buitengewoon ambtenaar Burgerlijke stand € 161,45

LET OP: Alleen trouwambtenaren die op het moment van het verzoek (en huwelijk/partnerschap) beëdigd, benoemd en werkzaam zijn in een andere gemeente komen in aanmerking.

Wilt u een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Dan moet u vragen of deze mogelijkheid bestaat in de gemeente Vlaardingen. De gemeente Vlaardingen zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar iets duurder is dan het jaar er voor. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Binnen vier weken krijgt u een bevestiging van uw aanvraag voor de gemeente Vlaardingen. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

Bron.

6. Reguliere trouwambtenaren in Vlaardingen

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Na het reserveren van een trouwlocatie heeft u nog voldoende tijd om na te denken wat uw wensen voor de plechtigheid zelf zijn.

Deze wensen bespreekt u met de trouwambtenaar. De gemeente Vlaardingen beschikt over een groep uitstekende, ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar zal de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Vlaardingse toga, leiden. De trouwambtenaar verzorgt de ceremonie die bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap hoort. Ongeveer twee weken voor de officiële datum maakt deze ambtenaar een afspraak met u. Het gesprek met de trouwambtenaar vindt plaats in onderling overleg tijdens kantooruren. Dat kan bij u thuis, op het Stadhuis of bij de ambtenaar thuis. Tijdens het gesprek bespreekt u uw persoonlijke wensen rond de ceremonie, eventuele bruidskinderen of andere bijzonderheden.

Hier stellen de reguliere trouwambtenaren uit Vlaardingen zich aan u voor.

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Vlaardingen?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Vlaardingen. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Vlaardingen. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Vlaardingen

 • De kosteloze huwelijken/geregistreerde partnerschappen worden sober voltrokken en duren maximaal 10 minuten.
 • Aantal personen: maximaal 10 personen
 • Bij de huwelijksaangifte ontvangt u maximaal 2 parkeerontheffingen.
 • Er wordt geen toespraak gehouden.

Kosten trouwen trouwzaal Vlaardingen

De trouwzaal van het 350 jaar oude gedeelte van het Stadhuis is sfeervol en intiem. Het Stadhuis biedt een prachtige omgeving voor uw trouwfoto’s met de marmeren trappen en de mooie Oude Hal. De trouwzaal van het 350 jaar oude gedeelte van het Stadhuis is sfeervol en intiem. Ook bevindt zich hier de oudste drempel van Nederland waar de bruid overheen gedragen kan worden. Aan de buitenkant zijn de trappen en het bordes een plaatje op zich. Aantal personen: maximaal 75 personen (inclusief staanplaatsen).

 • maandag / donderdag 10.00 uur € 168,30
 • maandag / donderdag 11.00 – 17.00 uur € 363,50
 • vrijdag 10.00 – 17.00 uur € 391,60
 • zaterdag 10.00 – 17.00 uur € 559,85

Kosten trouwen in Vlaardingen:

De volgende locaties zijn reeds aangemerkt als trouwlocatie:

 • Brasserie Schinkelshoek
 • Partycentrum ’t Prikkewater Packhuys
 • De Kroepoekfabriek
 • De Vreemde Vogel
 • De Wijnboerderij
 • Buitenplaats Vlaardingen
 • Stadsgehoorzaal Vlaardingen
 • Delta Hotel
 • Museum Vlaardingen – De koepelkamer
 • Trouwzaal van het oude Stadhuis

De kosten voor al deze locaties zijn gelijk en afhankelijk van de dag en tijdstip:

 • maandag / donderdag 10.00 uur € 280,55
 • maandag / donderdag 11.00 uur tot 17.00 uur € 475,75
 • vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur € 504,80
 • zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur € 672,10
 • vanaf 18:00 uur extra kosten: € 169,40

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht vanalle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar allevrouwelijke trouwambtenaren of naar allemannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee entrouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen Vlaardingen. Veel voorkomende talen zijn natuurlijkEngels,Duits,Frans,Spaans enItaliaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!