Gastblog geschreven door Ellen Beusen

“Ja, ik wil! Kind(eren) geen bezwaar” Een quote die past bij Relatieplanet.nl, bij E-Matching, bij Paiq, bijParship. Maar past het ook bij een huwelijksvoltrekking?!

Trouwen maakt kinderen erkennen en voogdij verkijgen eenvoudiger

Ja, soms is een kind een reden om te trouwen want als je geen geregistreerd partnerschap hebt of niet getrouwd bent hoe zit het dan met het vaderschap? Je hebt, als vader, geen rechten én ook geen plichten. Je kunt natuurlijk het kind erkennen, je erkent het vaderschap. Dat kan al voor de geboorte maar hoe zit het dan met ouderlijk gezag? Nee, dat heb je nog niet dat moet je aanvragen bij de rechtbank. Allerlei handelingen die je moet voltrekken en dan is trouwen ook een optie. In een keer alles geregeld. De man wordt automatisch de juridische vader, het maakt niet uit of hij de biologische vader is.

Bij twee vrouwen wordt de duomoeder automatisch moeder van het kind. En bij adoptie worden beiden juridisch ouders van het kind. En jullie hebben een hele mooie dag, samen of met familie en dierbaren.

Zwanger trouwen

Kinderen in de buik vormen bij een huwelijksvoltrekking geen bezwaar. Soms heb je een huwelijk net voor de bevalling. Dan heb ik een gesprek met een aanstaand bruidspaar en ga ik rekenen. Oké, het kan net, 3 weken voor een bevalling, enig risico. En dan rijdt je 2 dagen na de huwelijksvoltrekking langs het huis van het net getrouwde bruidspaar en dan staat het geboortebord al in de tuin! Of je dekt je in tegen een eventueel risico, ook in de praktijk meegemaakt, de vroedvrouw is gewoon de hele dag als gast aanwezig.

In het wit, een echte bruiloft, met een groots feest maar ook soms kleiner. Je bent te moe, je kunt je niet concentreren op een geboorte én ook nog een huwelijksfeest. Dan kies je voor klein, intiem, met een mooie jurk of een gewaagdere outfit. Trots op jouw kleine of grote buik. Aansluitend een gezellige lunch met al jouw dierbaren.

Renewal of the vows

Ceremonieel trouwen, de liefde herbevestigen. En mocht het dan toch nog gaan kriebelen na bijvoorbeeld 1 jaar, als jullie kindje al kan lopen, als jezelf weer fitter bent. Zin in toch nog dat feest, die grootse bruiloft met alle vrienden? Dat kan! Dan kom ik gewoon nog een keer, een gelofte van liefde met een grootse ceremonie, met vrienden en familie als medesprekers.

Ik heb jullie getrouwd, kan de sfeer van toen verwoorden, wat jullie toen voelden, hoe wij het alle drie hebben ervaren. En als extra komt nu het gevoel voor jullie kindje erbij, hoe jullie gevoel is gegroeid, hoe je nu tegenover elkaar staat. Vol overtuiging nog een keer jullie keuze bevestigen. Het kan! Kinderen dan ook geen bezwaar. Soms zijn er meer kinderen van jullie of van vrienden aanwezig. Dat kan ook!

Het profiel van Ellen Beusen op AlleTrouwambtenaren.nl

 

WhatsApp WhatsApp Irene!