Gastblog geschreven door Ivonne de Natris

Terwijl de Engelsen hun eigen boontjes weer doppen, Donald Trump de wereld vorige week opnieuw deed stuiteren, de eerste Haagse zorgmedewerkers in het Car Jeans stadion van ADO Den Haag worden gevaccineerd kijk ik even terug op 2020, maar blik graag nog veel meer vooruit op het nieuwe jaar.

Het voorbije jaar was bizar en soms benauwend, het voorbije jaar was zonder spontane activiteiten. Niet zomaar neerploffen op de mooie terrassen aan de Vliet. Geen Vlietdagen, geen Jazzweekend. En maar een enkele trouwstoet was er te zien vanuit het Raadhuis of Huygens Hofwijk. Nee…er was zacht gezegd geen klap aan!

Eind december sloot ik voor de tweede keer dit jaar af met een interview op Radio1. Dionne Stax ondervroeg me naar dit bijzondere jaar. Het jaar waarin ontzettend veel huwelijken niet doorgingen. Samen met een van mijn lieve bruidegoms spraken we in de uitzending over hoe ‘klein’ toch heel mooi kan zijn. Een jaar, uiteindelijk toch, voorbij gevlogen en kijkend naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt komt er echt een glimlach om mijn mond tevoorschijn. We zijn er nog niet, daar is iedereen zich wel van bewust. Maar het leven gaat gelukkig ten alle tijden door. Als je positief bent en ook de dingen kunt zien die we wel hebben, dan gaat uiteindelijk de zon altijd weer schijnen.

De agenda bomvol door alle verzette huwelijken. Nieuwe aanvragen komen binnen. Skype- en livegesprekken worden weer ingepland met al die verschillende bruidsparen. En natuurlijk blijven we verstandig en leven de regels goed na. Inmiddels gestart met een opleiding om mijn blik nog verder te verbreden. Nog een paar maanden ‘doorbikkelen’ en dan zullen er vast iets meer versoepelingen komen. Ik hoop het van harte voor iedereen. Want deze toestand treft ons allemaal. De een zeker meer dan de ander. Maar aan het eind van de tunnel telt voor iedereen hetzelfde: Gezondheid en Geluk.

Lieve lezers ik wens jullie een prachtig 2021 toe en dat al jullie dromen uit mogen komen…

Dit blog werd ook gepubliceerd in het Voorburgs Dagblad

Meer over trouwambtenaar Ivonne de Natris

WhatsApp WhatsApp Irene!