Gastblog geschreven door Ivonne de Natris

Zoom, Hangouts, Teams, Whatsapp of Skype

Dankzij Corona digitaliseer niet alleen ik in een razend tempo. Of ik maar even een Zoomaccount wilde aanmaken om met wat collega-Babsen te kunnen overleggen. De een wist het nog beter dan de ander, deze manier van met elkaar via het beeldscherm praten zou niet veilig zijn. Tja.. en dan ben je zo weer een aantal dagen, met flinke discussies, verder…

Hangouts hoorde ik ergens anders. Piece of cake, als deelnemer kan je dan zomaar aan het gesprek worden ‘gehangen’ om vervolgens mee te vergaderen. Of Teams, dat zou goed en veilig werken. Zelfs de colleges van mijn dochter worden op deze manier gegeven en zeg nou zelf een Hogeschool met als richting Creative Business daar weten ze toch wel hoe het werkt?

Intussen heb ik al wel geleerd niet zo dicht op de laptop te gaan zitten, want de kijker hoeft per slot van rekening niet in mijn neusgaten te koekeloeren. En heb ik zelf ook ervaren dat beeldbellen met Whatsapp, tot een beperkt aantal personen prima gaat. Ook bedacht ik me dat het na deze ellende iedereen een hoop tijd gaat schelen. Waarom nog al die medewerkers zo’n stuk laten reizen om te vergaderen? Met de digitale mogelijkheden hebben we toch zelf ondervonden dat het zo ook prima werkt?

Kennismaken met je trouwambtenaar in Corona tijd

Voordat ik een huwelijk mag sluiten heb ik veel contact met een bruidspaar. Een aantal keer zien we elkaar gezellig met koffie of thee en er wordt tussendoor gemaild of geappt. Een digitale kennismaking had ik dan ook niet eerder aan de hand gehad, voordat we afstand moesten gaan houden van elkaar. Skype, om er nog maar eens eentje te noemen, werd aangemaakt. Ik maakte een heerlijke cappuccino voor mezelf, lippenstiftje op en trok een mooie blouse aan (de rest is toch niet zichtbaar). Een uur hebben we oergezellig zitten kletsen. Het was een kennismaking dus heel erg de diepte zijn we nog niet ingegaan.

JA-woord

En, toen ik eergisterenavond mijn mailbox opende verscheen er een mailtje met de vraag of ik dit lieve bruidspaar eind augustus om het JA-woord wil vragen. En? Als het toch nog niet door kan gaan om wat voor reden dan ook de vraag of ik mee wil verhuizen naar een nieuwe trouwdatum. En wat was daarop mijn antwoord?

Ja, heel graag!

#blijfgezond #blijfthuis #samenkomenweerweldoorheen #leteenbeetjeextraopelkaar

Dit blog werd ook gepubliceerd in het Voorburgs Dagblad

Meer over trouwambtenaar Ivonne de Natris

Zuid-Holland

Ivonne de Natris

750
WhatsApp WhatsApp Irene!