Gastblog geschreven door Ivonne de Natris

Corona bepaalt opeens iedereens agenda

Dus begon in maart mijn agenda te veranderen. Het ene na het andere huwelijk werd verzet. Maar…niemand kon hier iets aan doen en het leek of iedereen ook murw geslagen was, Corona had ons in z’n greep.

Wekenlang volgden we allemaal gespannen de persco’s van onze minister-president. Irma werd een begrip en dit keer niet als de naam van een één of andere orkaan in Zuid-Amerika. Het handen wassen is normaal geworden, we hebben bijna allemaal wel een mondkapje op voorraad voor als we plotseling met het openbaar vervoer weg moeten. Soms verbaas ik me nog wel om de irritatie in de winkels, want wat is er moeilijk aan 1,5 meter en wat is er moeilijk aan de regels te respecteren?

Trouwen in de Coronatijd

Trouwen? Dat zat er bijna niet meer in. De regels van alle gemeenten uit Nederland waren terecht zeer streng. De mooiste trouwlocaties hadden de deuren moeten sluiten, dus er zat niets anders op te volgen wat er ging gebeuren. Niet bij de pakken neerzitten, positief blijven, masterclasses volgen, participeren in mooie initiatieven over coronaproof trouwen – ik deed het allemaal. Ik heb zelfs mee mogen praten op Radio 1 over trouwen in coronatijd in het programma van Stax&Toine.

Corona-proof-bruiloft

Trouwkriebels

En nu bemerk ik toch langzaam dat vanaf half mei mijn lieve doelgroep weer een beetje wakker aan het worden is. Trouwkriebels kun je eventjes wegstoppen, maar dat komt dus echt weer opploppen, daar doet niemand wat aan. Ik schreef al eerder over de leuke gesprekken op Skype of via Facetime. Ook dat wordt bijna normaal. Maar langzaam komen er weer mailtjes en whatsappjes  binnen met allerlei vragen over een huwelijksceremonie op maat. En dan merk je pas hoezeer je dit hebt gemist al die maanden. Te bedenken dat de maanden april, mei en juni bomvol zouden staan met huwelijken. Niet nadenkend is alles in mijn agenda direct mee verschoven naar het voorjaar en het najaar van 2021. De bruidsparen staan hierin echt centraal.

Corona-proof bruiloft

Deze week had ik ook weer na lange tijd een persoonlijk gesprek. Op gepaste afstand maar oh zo gezellig in de tuin van het bruidspaar. En als je dan een lekkere cappuccino  zit te drinken. Je ziet twee stralende mensen zitten dan komen al die leuke en bijzondere vragen vanzelf boven. De interactie is super belangrijk en dat merkte ik dus duidelijk daar op de nieuwe loungeset in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik was vereerd dat ze me direct het vertrouwen gaven mee te denken. Dit moet namelijk een ceremonie worden waarbij we alles vergeten wat er de afgelopen maanden heeft geheerst in Nederland. Op één ding na: tomeloze liefde! Want die gaan we vieren begin augustus op een prachtig landgoed op de Veluwe. Met de versoepelingen die inmiddels zijn doorgevoerd kunnen er schitterende trouwerijen bedacht worden. Aan inspiratie geen gebrek. Kom maar op met die vragen, samen bewandelen we de weg naar jullie mooiste dag.

#blijfgezond #samenkomenweerweldoorheen #leteenbeetjeextraopelkaar #liefdeoverwintalles #vergeetookniettegenieten

Dit blog werd ook gepubliceerd in het Voorburgs Dagblad

Meer over trouwambtenaar Ivonne de Natris

Zuid-Holland

Ivonne de Natris

750
WhatsApp WhatsApp Irene!