Gastblog geschreven door Basti Baroncini

Het bruidspaar wat tegenover me zit trouwt meer dan 25 jaar na het eerste huwelijksaanzoek. Toch zijn ze pas dertig. Alweer zo’n bijzonder liefdesverhaal…

Je denkt misschien dat trouwambtenaren dit uit hun duim zuigen, maar de werkelijkheid is echt romantisch genoeg. Daar hoeft geen grammetje romantiek van mij meer bij.

We gaan terug naar het jaar 1995. Ergens in oktober gaan Jan en Marian allebei voor het eerst naar de kleuterklas. In Winschoten, op een klein buurtschooltje.

Voor de allereerste keer naar school, lekker spelen met verf en blokken. Na afloop vertelt de juf aan beide ouderparen dat het goed ging; én dat er een ander nieuw kindje was, waar die dag lekker mee gespeeld was.

Omdat ze even oud zijn, doorlopen ze de hele basisschool samen. En ook de middelbare school doen ze samen. En vooruit, ook de sportacademie in Arnhem dan maar.

Tijdens de ceremonie geven beide moeders toe: “We zaten al een paar jaar te wachten op het telefoontje. We snapten niet waarom het zo lang moest duren.”

Misschien omdat je de liefde het moeilijkst herkent als het zo dichtbij is?

Lieve Jan en Marian, jullie zijn pas 30 en toch al 25 jaar samen. Ik gun jullie het aller-allerbeste!

Meer over trouwambtenaar Basti Baroncini

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!