Gastblog geschreven door Ivonne de Natris

Als we naar buiten kijken denken we volgens mij allemaal het zelfde. We willen weer lentekriebels. Kriebels omdat het weer wat langer licht is in de avond. Kriebels bij het  zien van de voorjaarsbolletjes welke ontwaken uit de grond. Zo begint ook het  trouwseizoen weer aan te trekken en dat levert ook aardig wat kriebels op. Tegen alle  bruidsparen zeg ik dan ook volmondig: “geniet van alles, want dit komt nooit meer terug!”  

Voorwaarden om te trouwen

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten, moet u aan een aantal  zaken denken. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap moet u bijvoorbeeld  voldoen aan bepaalde voorwaarden. Beiden zijn 18 jaar of ouder. U mag niet al met  iemand anders getrouwd zijn of een partnerschap hebben. Bepaalde familieleden mogen niet met elkaar trouwen en als we nog wat verder in de materie duiken heeft u toestemming nodig van de curator of kantonrechter als u onder curatele staat. Helemaal niet erg om daar eens vooraf bij stil te staan. Het is per slot van rekening niet even een pak suiker dat u koopt bij de supermarkt. 

Eerste contact

Vragen van deze aard krijg ik, voordat ik daadwerkelijk mee ga liften langs de zijlijn van de levens van een bruidspaar, vaak in mijn mailbox of per telefoon. Zo’n eerste contact is enorm belangrijk. De klik moet er zijn. Het gevoel van vertrouwen en toevertrouwen dat  moet groeien. Zo kan ik me gaan voorbereiden. Een toespraak helemaal passend bij een bruidspaar zal onder mijn handen geboren worden en een knallend begin van een van de mooiste dagen uit een mensenleven is dan bijna een feit!  

JA-woord

Zo gaven Antoine en Marloes elkaar vorige week het JA-woord. Eerder sloten ze een geregistreerd partnerschap af. Inmiddels twee lieve koters rijker klaar voor het huwelijk. Bij de omzetting naar een huwelijk zijn er geen getuigen meer nodig. Ik snapte heel goed dat het bruidspaar deze dag toch graag de getuigen van toen weer die belangrijke rol  wilde geven. Ik maakte een speciale akte, zodat de vier getuigen toch deel uitmaakten van dit prachtige moment.  

Er zijn heel wat manieren om samen verder te gaan. Ieder kiest een passende manier. En dat maakt het zo bijzonder. Elke keer maar weer.  

En voor een ding zorgt het zeker…die kriebels! 

– Uit privacyoverwegingen zijn de namen van het bruidspaar gewijzigd – 

Meer over trouwambtenaar Ivonne de Natris

Gaat u trouwen en bent u benieuwd naar een persoonlijke huwelijksceremonie op elke  gewenste locatie?

WhatsApp WhatsApp Irene!