Gastblog geschreven door Naomi van Donk

Je droomt misschien al jaren van jullie grote dag! Je Pinterest bord staat al helemaal vol met ideeën en foto’s hoe deze mooie dag eruit moet zien. Jullie hebben DE droomlocatie gevonden, je zwijmelt al helemaal weg bij die ene prachtige jurk en de datum is ook geprikt. Eindelijk mag je los met plannen, uitzoeken en voorbereiden! Een mooie tijd met als hoogtepunt het vieren van de liefde met de mensen die jullie lief hebben.

Alleen één dingetje kwam niet voor in die grote roze droomwolk; Corona! We kunnen het woord niet meer horen of lezen maar we hebben er helaas nog steeds mee te dealen. De continu veranderende regels zorgen voor een heel gepuzzel. Samen staan jullie voor andere keuzes, aanpassingen of misschien wel jullie huwelijk verplaatsen. Stress die niemand wilt en die je zeker niet kan gebruiken bij het voorbereiden van jullie grote dag! Er zit maar één ding op; samen terug naar de tekentafel. Wat vinden jullie echt belangrijk? Wie moet er echt bij zijn? Wel of geen feest? 

Ga samen zitten en spreek open en eerlijk naar elkaar uit wat jullie willen. Belangrijk daarbij is ook om te accepteren dat je partner het misschien anders ziet dan jij of andersom. Ga daar met elkaar het gesprek over aan want per slot van rekening moet het voor jullie allebei de gewenste droomdag worden. Maak apart van elkaar een top drie met wensen voor jullie bruiloft en leg deze naast elkaar.

Misschien krijgt jullie bruiloft wel een hele andere invulling dan je van te voren had gedacht. Mijn ervaring is inmiddels dat dit ervoor kan zorgen dat jullie nog dichter tot elkaar komen omdat jullie gedwongen worden in kaders te denken in plaats van alle mogelijkheden die er zijn. Het belangrijkste is; volg je eigen gevoel. Als dit betekent een enorm feest met heel veel gasten durf dan ook de knoop door te hakken door de bruiloft even uit te stellen. Hoe teleurstellend ook maar door je gevoel te volgen krijg je de dag die bij jullie past en waar jullie de rest van jullie leven met een grote glimlach op terug kijken! 

En misschien vind je het stiekem wel prettig om de bruiloft kleiner te moeten houden. Want misschien had je al hoofdpijn over de gastenlijst. Wie nodig je uit en waar zet je een streep? Die tante die je misschien nooit ziet maar waarvan je moeder vindt dat ze erbij moet zijn. Of die collega waar je zo mee kan lachen maar eigenlijk verder nooit ziet. In dat geval geeft Corona weer mogelijkheden. En dat is de kunst; denk in mogelijkheden en niet in beperkingen hoe lastig ook soms.

Foto: Nanda van der Eijk Photograpy

Staan jullie op het punt om de save the date kaarten te gaan versturen maar vinden jullie het lastig met de huidige maatregelen? Want tsja… heel eerlijk… die leuke vriendin wil je heel graag met haar partner uitnodigingen die jullie weliswaar weinig zien… maar als dat betekent dat je andere mensen die belangrijk voor jullie zijn niet kan uitnodigen…. dan moeten jullie keuzes maken. 

Hoe maak je dit nu op een nette manier duidelijk? Ook daar help ik jullie graag op een creatieve manier bij! Want één van de dingen waar ik blij van word is gedichtjes schrijven. Daarom voor al die bruidsparen die zitten te worstelen met hun gastenlijst en save the date kaartjes een klein gedichtje:

“Onze bruiloft vieren we graag met jullie allebei

Maar misschien is Corona ook nog van de partij

Daarom laten we jullie nog weten

Hoeveel gasten we welkom mogen heten”

Geniet, ondanks de uitdagingen, van de voorbereidingen want uiteindelijk draait het om jullie liefde. 

Meer over trouwambtenaar Naomi van Donk

WhatsApp WhatsApp Irene!