Gastblog geschreven door Ivonne de Natris

Vandaag is het Valentijnsdag, officieel de dag van de liefde. Valentijnsdag is een versmelting van diverse tradities. Begin jaren negentig werd in Nederland nog nauwelijks iets aan Valentijn gedaan. De statistieken laten zien dat trouwen in het voorjaar, de zomer en het najaar zeer geliefd is.

Trouwen in februari

Maar bruidsparen die deze maand het JA-woord aan elkaar gaan geven hebben wel een bijzondere maand te pakken. Want denkt u niet dat er goed is nagedacht achttien jaar geleden op 02–02-2002? Toen onze voormalige kroonprins Willem Alexander een ring omschoof bij zijn geliefde Maxima uit Argentinië? De diverse combinaties die in deze maand te maken zijn staan natuurlijk leuk en hip, maar gaat het daar echt over?

Mijn Valentijn

Om nog even terug te komen op een van de mooiste dagen uit een mensenleven – het huwelijk – schets ik u alvast een situatie die ik vandaag weer mag gaan beleven. Natasja en Gijs gaan vanmiddag trouwen, ze geven het JA-woord aan elkaar in Boutique Hotel Duinoord in Wassenaar, hopelijk voor de rest van hun leven. Ja, ze trouwen op 14 februari, Valentijnsdag. Maar natuurlijk weten zij, u en ik dat dit maar een getal is. De kwaliteiten die belangrijk zijn om je veilig bij iemand te voelen en je hart te durven openen, zie je tijdens de eerste ontmoeting aan de buitenkant niet. Dus waar let je op bij de eerste ontmoeting? Of degene een aardige, eerlijke open indruk maakt en of je hem of haar daarom nog een keer wilt ontmoeten. Zo ontdek je stapje voor stapje wie de ander van binnen eigenlijk is. En voel je of je iemand kunt vertrouwen en je hart voor diegene kan gaan openen. En als je diegene hebt ontdekt, dan, ja dan kunnen we spreken over mijn Valentijn!

Rode rozen

Terwijl ik vereerd en met een grote glimlach mijn handtekening weer onder de trouwakte mag zetten vandaag zullen de geheime kaartjes en berichtjes weer rijkelijk vloeien, zullen alle rode rozen aan het eind van de dag uitverkocht zijn en smullen er heel wat gelukkige stelletjes van de heerlijke Valentijnmenu’s in de diverse restaurantjes. En als ik daar aan denk dan gloei ik van geluk, want dan weet ik dat liefde gelukkig nog steeds hoogtij viert!

Meer over trouwambtenaar Ivonne de Natris

Ook ten huwelijk gevraagd? En benieuwd naar een persoonlijke huwelijksceremonie op elke gewenste locatie?

WhatsApp WhatsApp Irene!