Ben je op zoek naar een trouwambtenaar in de gemeente Amstelveen, omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Amstelveen is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Amstelveen?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Amstelveen?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Amstelveen?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Amstelveen
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Amstelveen)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Amstelveen
 8. Gratis trouwen in Amstelveen
 9. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Let op: Wij doen onze uiterste best om correcte informatie te verschaffen maar de gemeente kan altijd zijn beleid veranderen zonder dat wij dat zien. Ook de kosten genoemd in dit artikel kunnen worden gewijzigd (meestal helaas omhoog).

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Amstelveen worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Amstelveen te komen:

 • Standaard: via de gemeente een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen (alleen als die al werkzaam is in een andere gemeente als trouwambtenaar!)

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld de gemeente Amstelveen. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.
Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Amstelveen

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Amstelveen

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Amstelveen is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Noord-Holland

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Amstelveen

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren die in de regio Amstelveen woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Noord-Holland kan je in dit artikel vinden.

Noord-Holland

Wietske Bijlsma

750

Noord-Holland

Marlous Verbeek

750

Noord-Holland

Benny Hölzken

Noord-Holland

Hatice Bozyigit

Noord-Holland

Robert-Jan Knook

1,250

Noord-Holland

Mariëtte Boot

700
847

Noord-Holland

Annemarie Slagter-Kool

1,249

Noord-Holland

Judith Wiarda

Noord-Holland

Simona Biewenga

400

Noord-Holland

Titia Frijlink

555
TOP

Noord-Holland

Mildred Nijhove

TOP

Noord-Holland

Nine van Kerkvoort

975
TOP

Noord-Holland

Claudia Smits

750
TOP

Noord-Holland

Peter Lusse

1,495
995

Noord-Holland

Loekie Brommer

495

Noord-Holland

Dirk Zeelenberg

Noord-Holland

Guusta Veldman

875

Noord-Holland

Marian van Ooijen

Noord-Holland

Stanley Doorn

750
TOP

Noord-Holland

Jelle Kuiper

750
TOP

Noord-Holland

Anita Peperkamp

TOP

Noord-Holland

Josina den Burger

650
TOP

Noord-Holland

Marijke Plas

950
Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelfs daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Amstelveen? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Amstelveen in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Amstelveen verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.
Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Amstelveen te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Amstelveen en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!
Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Amstelveen benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Amstelveen

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen:

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Helaas kan je in de gemeente Amstelveen alleen kiezen voor een BABS voor 1 dag uit een andere gemeente. Jullie kunnen dus niet getrouwd worden door een vriend(in) tenzij deze al benoemd is als trouwambtenaar in een andere gemeente. De kosten in de gemeente Amstelveen voor het aanwijzen van een BABS voor 1 dag (al werkzaam in andere gemeente als BABS) zijn €120,50 (januari 2019).

De gemeente Amstelveen zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar enkele (tientallen) Euro’s duurder wordt. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

6. Reguliere trouwambtenaren in de gemeente Amstelveen

Hier kan je de reguliere gemeentelijke trouwambtenaren van de gemeente Amstelveen vinden. Er zijn momenteel 5 reguliere gemeentelijke trouwambtenaren: 3 vrouwen en 2 mannen: Hanny Kerkelaan-Janssen, Titia Frijlink, Loekie Brommer, Jan Schake en Ronald Surig. Als je een voorkeur hebt voor een van deze reguliere trouwambtenaren moet je dat uiterlijk een maand voor je trouwdatum doorgeven aan de gemeente Amstelveen. Ze proberen er dan rekening mee te houden maar dat is geen garantie. De ambtenaar van de burgerlijke stand is telefonisch bereikbaar onder nummer: 020-5404924.

7. Wat kost een gemeentelijke trouwambtenaar in Amstelveen?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Amstelveen. Deze zijn als volgt (laatste update in 2019), en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Amstelveen. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

 1. In de spreekkamer van het Raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen): Maandagochtend en woensdagochtend om 9.00 uur: gratis. Minstens één van de partners moet daadwerkelijk in Amstelveen wonen om gebruik te mogen maken van het gratis trouwen.
 2. In de trouwzaal van het Raadhuis: Maandagochtend en woensdagochtend om 9.00 uur: €129,55. De kosten bestaan uit een vergoeding voor de trouwambtenaar en de bode.
 3. In de trouwzaal van het Raadhuis:
  1. Dinsdag, donderdag en vrijdag om 9.00, 10.00, 11.00, 12.15, 13.30, 14.45, 16.00 uur: €281,55.
  2. Maandag en woensdag om 10.00, 11.00, 12.15, 13.30, 14.45, 16.00 uur: €281,55.
 4. Vrije locaties:
  1. maandag t/m vrijdag om 08.00, 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 uur: € 619,45
  2. maandag t/m vrijdag 06.00, 07.00, 08.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00 uur: €675,85
  3. maandag t/m vrijdag om 00.00, 01.00, 02.00, 03.00, 04.00, 05.00, 22.00, 23.00 uur: €844,70
  4. zaterdag om 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00 uur: €675,85
  5. zaterdag om 00.00, 01.00, 02.00, 03.00, 04.00, 05.00, 06.00, 07.00, 08.00, 22.00, 23.00 uur: €844,70
  6. zondag om 00.00, 01.00, 02.00, 03.00, 04.00, 05.00, 06.00, 07.00, 08.00, 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 uur: €957,35

8. Gratis trouwen in Amstelveen

Wil je zo goedkoop mogelijk trouwen in Amstelveen? Dat kan! Als je op maandagochtend of woensdagochtend om 9.00 trouwt kost het je helemaal niets. Er zijn echter wel behoorlijk wat voorwaarden aan verbonden:

 • Minstens één van de partners moet woonachtig zijn in de gemeente.
 • De huwelijksvoltrekking c.q. de registratie van het partnerschap vindt plaats in de spreekkamer van de burgerlijke stand.
 • De ceremonie is om 09.00 uur, men dient 10 minuten vooraf aanwezig zijn.
 • De duur van de ceremonie is maximaal 10 minuten.
 • Er is geen toespraak van de ambtenaar van de burgerlijke stand (ABS).
 • De partners zorgen voor 2 getuigen. De namen alsmede hun identiteitsbewijzen worden ruim voor de voltrekking bij de burgerlijke stand ingeleverd.
 • Er zijn behoudens het bruidspaar, de 2 getuigen en de ABS geen andere aanwezigen bij de ceremonie.
 • Er mogen bij de ceremonie geen filmopnames worden gemaakt.
 • Voor de eventuele afgifte van een trouwboekje c.q. partnerschapsboekje zijn de voorgeschreven leges verschuldigd.
 • De ceremonie is kosteloos. Bij niet tijdig verschijnen van de partijen, of annuleren kan er geen nieuwe afspraak voor een kosteloze voltrekking in Amstelveen of Aalsmeer worden gemaakt.
 • De partners en de getuigen dienen de Nederlandse taal machtig te zijn.

Er zijn dus behoorlijk wat voorwaarden waar jullie aan moeten voldoen!

9. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.
Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!
Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen leiden. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!