Ben je op zoek naar een trouwambtenaar in de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp), omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Hoofddorp is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Hoofddorp?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Hoofddorp?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Hoofddorp?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Hoofddorp
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Haarlemmermeer)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Hoofddorp
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Hoofddorp worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Hoofddorp te komen:

 • Standaard: via de gemeente een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp). Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Hoofddorp

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Hoofddorp

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Haarlemmermeer is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Noord-Holland

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Hoofddorp

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren die in de regio Hoofddorp woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Noord-Holland kan je in dit artikel vinden.

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelfs daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Hoofddorp? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Hoofddorp in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Hoofddorp verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.
Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Hoofddorp te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Hoofddorp en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!
Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp) benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer)

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen:

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

De kosten in de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp) voor deze twee soorten BABS’en zijn:

 • Aanwijzen BABS voor 1 dag (al werkzaam in andere gemeente als BABS) € 94,40
 • Aanwijzen BABS voor 1 dag (niet werkzaam in andere gemeente als BABS) € 274,05

De gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp) zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar enkele (tientallen) Euro’s duurder wordt. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

6. Reguliere trouwambtenaren in de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp)

Hier kan je de reguliere gemeentelijke trouwambtenaren van de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp) vinden. Er zijn momenteel 6 reguliere gemeentelijke trouwambtenaren: 5 vrouwen en 1 man.

De gemeente Haarlemmermeer heeft al een aantal trouwlocaties goedgekeurd waar een gemeentelijke trouwambtenaar een huwelijk mag voltrekken zonder schriftelijk verzoek. Deze locaties voldoen aan alle gemeentelijke vereisten zoals brandveiligheid, benodigde vergunningen en toegankelijkheid:

 1. Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675 in Hoofddorp
 2. Museum De Cruquius, Cruquiusdijk 27 in Cruquius
 3. Landgoed De Olmenhorst, Het Boshuis en De Tent, Lisserweg 481 in Lisserbroek
 4. Partyhouse Groene Liede, Vijfhuizerdijk 212 in Vijfhuizen
 5. Restaurant L’HirondelleBoslaan 7 in Hoofddorp
 6. Hotel restaurant De BeursKruisweg 1007 in Hoofddorp
 7. Restaurant Vork & MesPaviljoenlaan 1 in Hoofddorp
 8. Restaurant ‘t FortFortwachter 3 in Vijfhuizen
 9. Hotel De Rustende JagerVenneperweg 471 in Nieuw-Vennep
 10. Theehuis CruquiusCruquiusdijk 32 in Cruquius
 11. Papa’s Beach HouseIJweg 961 in Hoofddorp
 12. Restaurant Long Island, IJweg 1270 in Hoofddorp
 13. Arendshoeve, The Garden of Amsterdam, Aalsmeerderdijk 438 in Aalsmeerderbrug
 14. Restaurant Lieveling, Redenburgsingel 110 in Hoofddorp

7. Wat kost een gemeentelijke trouwambtenaar in Hoofddorp?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Hoofddorp. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Haarlemmermeer (Hoofddorp). Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

 1. In de trouwkamer van het Raadhuis (Raadhuisplein 1 in Hoofddorp):
  1. Budget zonder toespraak: Dinsdagochtend en woensdagochtend om 9.00 uur. Er mogen maximaal 10 gasten (inclusief de getuigen) aanwezig zijn. Het huwelijk wordt in maximaal 10 minuten voltrokken. Er is geen mogelijkheid voor een voorgesprek of toespraak.
  2. Basispakket zonder toespraak: Maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00: € 185,65
  3. Compleet met toespraak (maximaal 12 gasten): Maandag t/m donderdag: € 265,75 en op vrijdag €373,50
  4. Compleet met toespraak (maximaal 55 gasten): Maandag t/m donderdag: € 320,10, vrijdag €428,90, zaterdag €695,70 en zondag €802,45
 2. Bijzondere locaties al goedgekeurd door de gemeente Haarlemmermeer (zie hierboven):
  1. maandag t/m vrijdag: € 481,25
  2. zaterdag €695,70
  3. zondag €802,45
 3. Bijzondere locaties éénmalig aan te wijzen als trouwlocaties
  1. maandag t/m vrijdag: € 534,60
  2. zaterdag €695,70
  3. zondag €802,45

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.
Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!
Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen leiden. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!